Grupa VI

Z życia grupy VI "KRASNALE" ...

Warsztaty kulinarne w "Da Grasso"

Kolejny raz, nasze panie zrobiły nam super niespodziankę - tym razem, pojechaliśmy do ww. pizzerni. Tam, nie tylko robiliśmy pizzę, którą potem zjedliśmy z apetytem (każdy swoją!!!), ale także trochę poszaleliśmy w "sali zabaw" czekając aż się upiecze. !!! WYCIECZKA UDANA, NIE MA CO!!!

Grasz w zielone?

- Gram! - Masz zielone? - Mam! To hasło było motywem przewodnim naszej wspólnej zabawy  z "Misiami" i "Żuczkami". Kończąc wspólne harce  wykonaliśmy pracę plastyczną "Na wiosennej łące", a Nadia dla 4-latków i Gabrysia dla maluszków przeczytały książeczki "O straconych kropkach" i "Babcia Zuza i kret". FAJNIE BYŁO!!!

Nie tylko pyszne, ale i zdrowe

Kiełki, które wyhodowaliśmy, z ogromnym apetytem zjedliśmy na śniadanie. Warto było sobie zadać trochę trudu. Polecamy wszystkim - tanio i zdrowo!!!

W bibliotece

Książeczki, bajeczki - kolorowe są! Na półkach, regałach - czytane być chcą! I my czytamy!!!

Biało-Czerwona

Tegoroczne majowe święta, uczciliśmy wraz z rodzicami. Wspólnie robiliśmy biało-czerwone rozetki, którymi ozdobiliśmy naszą salę oraz korytarz do niej prowadzący. W międzyczasie dzieci, które czekały na swoich rodziców, układały z mozaiki geometrycznej i puzzli Godło Polski - zdolniachy!!!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |   >>