Grupa III

Z życia grupy III "KACZUSZKI" ...

"NASZE PANIE CZYTAJĄ NAM CODZIENNIE"

Każdego dnia po obiedzie w ramach odpoczynku i relaksu z zaciekawieniem słuchamy różnych bajek i innych opowiadań, czytanych przez nasze Panie.  Dzięki temu rozwijamy naszą wyobraźnię i wrażliwość :)

"BAJU- BAJU BAJECZKO..."

Głośne czytanie książek wpływa na budowanie mocniejszej więzi między dorosłym a dzieckiem.

"BIBLIOTEKA- MIEJSCE, KTÓRE SCALA"

W środę, 13 czerwca wybraliśmy się na zwiedzanie jednej z najnowszych bibliotek naukowych w regionie, jaką jest Biblioteka Politechniki Białostockiej. Zobaczyliśmy tam na własne oczy specjalne urządzenia, które pozwalają samodzielnie wypożyczyć i zwrócić książkę, czy zeskanować potrzebne materiały. Na koniec, każdy z nas wykonał zakładkę do książki, na bazie origami.

"PODLASKI FESTIWAL NAUKI I SZTUKI"

7 czerwca mieliśmy okazję udać się na Politechnikę Białostocką, gdzie uczestniczyliśmy w ww. festiwalu. Na miejscu poznaliśmy zasady działania kamery termowizyjnej oraz dowiedzieliśmy się wielu ciekawych rzeczy na temat ciepła, temperatury oraz energii. Zwiedziliśmy również Halę Pojazdów. Każdy z nas mógł również wykonać pamiątkowe zdjęcie w pięknym bolidzie.

Bardzo dziękujemy Pani Magdalenie- mamie Dominika W. z naszej grupy, która była naszym przewodnikiem na miejscu :)

"NA DWIE RĘCE"

Rysowanie po śladzie to wcale nie taka prosta sprawa. Wiemy o tym doskonale, bo ćwiczymy to każdego dnia i idzie nam coraz lepiej. Prawdziwe "schody" zaczynają się, kiedy mamy wykonać to ćwiczenie obiema rękoma jednocześnie- to się nazywa wyzwanie :) Ale dzięki temu nasze rączki doskonalą swoja sprawność.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |   >>