Grupa II

Z życia grupy II "ŻUCZKI" ...

Wczoraj jeszcze Żuczki, jutro już Kaczuszki

To był rok wspaniałej nauki i zabawy :) Jesteśmy dumne z naszych dzieci i ich postępów! Dziękujemy również rodzicom za bardzo dobrą współpracę. Dziś dzieci otrzymały pamiątkowe dyplomy, pochwały, a później... świętowały przy samodzielnie przygotowanym "ognisku" - jabłka jak same mówią to pianki marshallow (wyobraźnia dziecięca nie zna granic!). Będzie nam brakowało "żuczkowych" uśmiechów". Udanych wakacji i do zobaczenia "Kaczuszki" :)

W naszym ogródeczku

Kwiatki posadzone... i co? Żuczki wiedzą, że na tym praca w ogródku się nie kończy. Z zapałem doglądają rośliny i systematycznie pielą. Dzieci uwielbiają tego typu prace (szczególnie brudne rączki), a przy okazji znajdują różne żyjątka z którymi się oswajają - tym razem była to biedronka!

Wycieczka do Straży Pożarnej

Dnia 14.06.18r. „Żuczki” zwiedziły Jednostkę Ratowniczo-Gaśniczą Nr 4 Białymstoku. Niebywałą atrakcją dla dzieci była możliwość przymierzenia strojów strażaków, wejście do wozu strażackiego, dotknięcie gorących drzwi, prezentacja „palącego” się garnka, efekty dźwiękowe. Grupa obejrzała również bajki edukacyjne na temat bezpieczeństwa w różnych sytuacjach, zapoznała się ze znakami ewakuacyjnymi oraz rodzajami strojów strażaka. Pan Artur był pod wrażeniem znajomości numerów alarmowych przez nasze dzieci. Co o to był za dzień!

Komponujemy kanapki

Podczas śniadania dzieci, raz w tygodniu mają możliwość same komponować swoje kanapki. Nabywają przy tym umiejętność bycia samodzielnym w różnych sytuacjach tj. opanowania techniki prawidłowego jedzenia, posługiwania się bezpiecznego sztućcami, przezwyciężania uprzedzeń do potraw, a także higieny spożywania produktów. Bardzo smakują nam własne kanapeczki :)

Występ z okazji „Dnia Rodziny”

04.06.18r. odbył się w naszym przedszkolu festyn z okazji „Dnia Rodziny”. Przed wyjściem do ogrodu, w każdej z sal odbyła się część artystyczna. U nas tym razem na wesoło – w stylu disco :)