Co u nas słychać ...

"IMIENINY MIKOŁAJA"

„Mikołajki mogą być jak z bajki…

"ZABAWA ANDRZEJKOWA"

30 listopada odbyła się w naszym przedszkolu zabawa andrzejkowa. Imprezę w magicznym nastroju poprowadziły dwie wróżki i... strrrrrasznie śmieszna czarownica.

"JESTEM BEZPIECZNY NA DRODZE"

W środę 29 listopada dzieci z grupy III, IV, V oraz VI miały okazję brać udział w programie "Jestem bezpieczny na drodze", przygotowanym przez Straż Miejską w Białymstoku z wykorzystaniem zestawu edukacyjnego "AUTOCHODZIK".

"KSIĄŻKI UCZĄ, BAWIĄ I WYCHOWUJĄ..."

Dnia 28 listopada nasze przedszkole odwiedziła Pani Wiesława Filimoniuk, która zaprezentowała dzieciom tomik swej poezji. Dzieci w ramach "rewanżu" również zademonstrowały swoje zdolności poetyckie poprzez recytację znanych im wierszy. Mieliśmy również okazję by posłuchać muzyki poważnej, zagranej przez Panią Ewę Modrankę- rytmiczkę z naszego przedszkola.

"DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA"

W miniony piątek (24 listopada) świętowaliśmy w naszym przedszkolu "Dzień Pluszowego Misia".

"POLSKA TO TAKA KRAINA, KTÓRA SIĘ W SERCU ZACZYNA"

Dnia 9. listopada odbyła się w naszym przedszkolu uroczystość pt. "Patriotyczne śpiewanie" z okazji zbliżającego się dnia "11 LISTOPADA". Z tego też powodu już od samego rana dominowały u nas barwy biało- czerwone. I to nie tylko ze względu na liczne, pięknie wykonane przez dzieci dekoracje ale także przez kolory ubranek naszych milusińskich.

ten rok szkolny

"JESTEM SOBIE PRZEDSZKOLACZEK"

Dnia 30 października miała miejsce w naszym przedszkolu bardzo ważna uroczystość. Dzieci z grupy najmłodszej- "Misie" zostały oficjalnie pełnoprawnymi przedszkolakami.

"SZEWCZYK DRATEWKA NA PLANIE FILMOWYM"

Dnia 19 października, dzieci z grupy IV "Żabki" oraz V "Wędrownicy" udały się na Interaktywne Widowisko Teatralne pt. "Szewczyk Dratewka na planie filmowym".

"RATUJMY KASZTANY 2017"

Wzorem lat ubiegłych, również i w tym roku nasze przedszkole bierze udział w kampanii przyrodniczo- ekologicznej "Ratujmy kasztany".

"DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ"

"Najlepsi nauczyciele to tacy którzy powiedzą Ci, gdzie patrzeć, ale nie powiedzą Ci, co widzieć..."

| 1 | 2 |   >>

>> Archiwum