Co u nas słychać ...

wczoraj

"Utwory Jana Brzechwy w dziecięcej wyobraźni" - ogólnopolski konkurs plastyczny

Nasze przedszkole zorganizowało ogólnopolski konkurs plastyczny przedszkolaków "Utwory Jana Brzechwy w dziecięcej wyobraźni". Na konkurs nadesłano 130 prac plastycznych z całej Polski.

"PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY"

21 marca, tak jak nakazuje tradycja- uroczyście powitaliśmy WIOSNĘ. Już od rana tworzyliśmy Marzannę- Zimową Pannę, by zaraz po śniadaniu przejść kolorowym, wesołym korowodem po naszym osiedlu ogłaszając wszystkim, że czas pożegnać zimę.

"WIEM, JAK ZACHOWAĆ SIĘ W SYTUACJACH NIEBEZPIECZNYCH"- ZAJĘCIA ZE STRAŻĄ MIEJSKĄ

20 marca nasze przedszkole po raz kolejny odwiedziły funkcjonariuszki białostockiej Straży Miejskiej.

ten miesiąc

"KTO TY JESTEŚ?

Dnia 7 marca odbyła się audycja muzyczna, która dotyczyła tematyki związanej z naszą ojczyzną. Wartości patriotyczne zostały przekazane w formie muzycznej. Poznaliśmy tradycje, regiony geograficzne oraz  tańce narodowe pochodzące z danych regionów.

"365 DNI PRACY LEŚNIKA"

Powyższy tytuł to temat zajęć edukacyjnych przeprowadzonych przez Iwonę Jóźwicką- panią leśnik z Nadleśnictwa Dojlidy, która przyszła do naszego przedszkola 6 marca.

"TŁUSTY CZWARTEK"

"Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek,                                                                                                                                                               a Bartkowa uwierzyła- dobrych pączków nasmażyła"

"UWAGA NA OBCYCH!"- ZAJĘCIA ZE STRAŻĄ MIEJSKĄ

Dnia 27 lutego nasze przedszkole oraz dzieci z grupy III, IV i V odwiedziły funkcjonariuszki białostockiej Straży Miejskiej. Celem ich wizyty było spotkanie edukacyjne, które miało uświadomić dzieciom, na jakie zagrożenia ze strony osób nieznajomych mogą być one narażone.

"SEGREGUJĘ NA 6!"

22 lutego dzieci z grupy III "Kaczuszki", IV "Żabki", V "Wędrownicy" uczestniczyły w lekcji ekologicznej, podczas której Pani z zakładu PUHP "LECH" z Białegostoku opowiadała o tym, jak i dlaczego należy segregować śmieci. Dzieci podczas pogadanki utrwaliły swoją wiedzę na ten temat a następnie wykonały zadanie praktyczne- segregowały do odpowiednich pojemników różnego rodzaju odpady. Na zakończenie wszyscy otrzymali upominki za aktywny udział w zajęciach.

"TURNIEJ SPORTOWY W SP NR 14"

Dnia 21 lutego dzieci z grupy "Żabki" i "Wędrownicy" udały się na turniej sportowy zorganizowany przez SP nr 14. Razem z innymi uczestnikami wspólnie bawiły się wykonując różne ćwiczenia gimnastyczne.

"BIAŁY DZIEŃ W STARSZAKACH"

Hu Hu Ha- nasz zima nie jest zła- pod takim hasłem, w związku z aktualną jeszcze porą roku, dzieci z grupy III, IV i V obchodziły Dzień Koloru Białego.

| 1 | 2 | 3 |   >>

>> Archiwum