Grupa VI

Z życia grupy VI "KRASNALE" ...

Zajęcia otwarte "Święto Pluszowego Misia - kodowanie na dywanie"

Dnia 28.11.2019 w grupie "Krasnali" odbyły się zajęcia otwarte dla rodziców. Podczas tego spotkania dzieci wspólnie
z dorosłymi odkodowały misia, tańczyły do różnych piosenek: "To już czas, "Przedszkolna dyskoteka", "Jadą, jada misie"...; wykonywały różnorodne zadania gimnastyczne: skakały na jednej nodze, czworakowały; odgadywały zagadki w swoich drużynach; odgadywały tajemnice znikających misiów; masowały misie, cięły paski, by powstał śliczny paskowy miś...Zajęcia baaaardzo podobały się zarówno dzieciom, jak i rodzicom. Zapraszamy na kolejne w przyszłym półroczu :)

Pluszowy Miś - najlepszy przyjaciel

W ostatnim tygodniu listopada "Krasnale" rozmawiały o przyjaciołach Misia Normana. Poznały opowiadanie o zabawkach Hani, a w tym o konsekwencjach, jakie wynikają z niewłaściwego postępowania z zabawkami. Pięciolatki odpowiadały na zagadki, dotyczące przyjaciół Kubusia Puchatka, poznały mieszkańców Stumilowego Lasu, malowały gipsowe misie; ważyły misie; posługiwały się pojęciami "lżejszy", "cięższy"; uczyły się wiersza o misiu; tańczyły przy piosence "Przedszkolna dyskoteka", "Jadą, jadą misie", malowały widelcem...

Muzykalne Krasnale

Krasnale chętnie biorą udział w zajęciach umuzykalniających tym razem przypominaliśmy sobie brzmienie instrumentów, które mamy                   w sali. Próbowaliśmy wspólnie grać melodie znanych nam piosenek.

Przygotowania do obchodów Święta Niepodległości

Jesienne popołudnia

Jesienią u "Krasnali" nie ma odpoczynku - eksperymentują, malują, wystawiają teatrzyk, poznają swoje prawa, wykonują misiowy regulamin małego czytelnika, biorą udział w konkursie plastycznym "Ten dywan ma moc" - zaliczając przy okazji zadania z modułu 4 i 5 z projektu "Mały Miś w świecie wielkiej literatury". Brawo Krasnale.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

co_u_nas / 2019-2020