Grupa IV

Z życia grupy IV "ŻABKI" ...

Witaj święty Mikołaju!

Wszyscy lubimy Mikołajki i spotkania z Mikołajem. Nasze przedszkole właśnie odwiedził święty Mikołaj. Przyszedł także i do naszej grupy. Dzieci ogromnie się ucieszyły z tej wizyty. Pięknie zaśpiewały Mikołajowi dwie piosenki, a on wręczył im drobne upominki. Wszyscy miło spędzili czas. Do zobaczenia święty Mikołaju! Czekamy na prezenty pod choinką w Boże Narodzenie.

Urodziny Adasia

Listy do świętego Mikołaja

W grudniu dzieci piszą listy do świętego Mikołaja. My również to zrobiliśmy. W naszych listach narysowaliśmy to, co chcielibyśmy znaleźć pod choinką w Boże Narodzenie. Mamy wielką nadzieję, że święty Mikołaj przyniesie nam wymarzone prezenty. Obiecujemy, że będziemy grzeczni!

Listopadowa pogoda w pracach plastycznych

Rozmawialiśmy o tym, jaką pogodę mamy za oknem. Jest mokro, chłodno i wietrznie, a w nocy są przymrozki. Wszyscy znamy charakterystyczne cechy późnej jesieni i typowe dla niej zjawiska atmosferyczne. Na zajęciach plastycznych malowaliśmy temperą (farbami temperowymi) listopadową pogodę. Nasze prace wyszły pięknie.

"Duch skrzyni i różnorodność kultur Europy."

Dnia 21.11.2018 r. dzieci z najstarszych grup (IV i V) obejrzały spektakl teatralny "Duch skrzyni i różnorodność kultur Europy" Polskiego Teatru Muzycznego z Wrocławia. Odbył się on w sali kina Forum przy ul. Legionowej. Podczas spektaklu dzieci poznały przedstawicieli kilku krajów Europy i ich zwyczaje. Odwiedziły Niemcy, Francję, Wielką Brytanię, Włochy i Hiszpanię. Wartka i dynamiczna akcja przedstawienia przykuwała uwagę. Spektakl charakteryzował się atrakcyjnymi, kolorowymi kostiumami i dekoracjami, interesującą oprawą multimedialną i grą świateł, muzyką i piosenkami wpadającymi w ucho. Ciekawa była również choreografia i znakomita gra aktorska, którą dzieci nagrodziły brawami. Dziękujemy pani Barbarze mamie Filipa za pomoc w naszej wyprawie!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |   >>

co_u_nas / 2018-2019