Grupa VI

Z życia grupy VI "KRASNALE" ...

Dziecięce marzenia?!

Co to jest marzenie? Czy marzenia spełniają się i czy warto marzyć? Na takie pytania szukaliśmy odpowiedzi podczas VI Konferencji Dzieci i Młodzieży na Uniwersytecie Białostockim.

Babie lato w skansenie...

- PRAWDZIWE!!! Piękna i słoneczna pogoda sprzyjała nam w poznaniu 100-letniej wsi podlaskiej: - oglądaliśmy chaty kryte słomą, starodawną studnię z żurawiem; - byliśmy u sokolników, kowala, kołodzieja, bednarza i bartnika (robiliśmy z węza świeca); - obserwowaliśmy pana wyplatającego kosze a nawet własnoręcznie ubijaliśmy masło, które zjedliśmy z chlebem - PYCHA!!!

A dla nas nieważna jest pogoda...

Deszcz padał od rana, ale nam to wcale nie przeszkadzało. Ubrani w płaszcze przeciwdeszczowe wybraliśmy się na wycieczkę do III Komisariatu Policji przy ul. Wrocławskiej.

Kolorowe tańczenie...

Pewien wrześniowy poniedziałek był dla nas bardzo stresujący, a mianowicie, my dziewczynki wzięłyśmy udział w uroczystym otwarciu obiektów sportowych przy Sz. Podst. Nr 34, podczas której zaprezentowałyśmy nasze umiejętności taneczne.

Pycha!!!

Najsmaczniejsze są kanapki własnoręcznie wykonane! Sami dobieraliśmy składniki i tworzyliśmy nie  kanapki, ale prawdziwe kompozycje!

| 1 | 2 |   >>