Grupa V

Z życia grupy V "WĘDROWNICY" ...

"Czytamy sobie nawzajem " :)

Pewnego zimnego popołudnia postanowiliśmy poczytać różnego rodzaju książki. Wiedząc, że niektóre dzieci z grupy umieją doskonale czytać poprosiłam o przeczytanie jednej wybranej książki. Poszło to im doskonale a reszta grupy słuchała uważnie i z zaciekawieniem kolegów :) Będziemy to powtarzać na pewno częściej...

" Mamy i my... piękna kolorowa choinka "

Bardzo dużo radości sprawiło dzieciom ubranie naszej grupowej choinki. Do pomocy mieliśmy dzieci z grupy VI. Wspólnymi siłami ubrana, teraz chwalimy się oto naszą choinka :-)

Nasza biblioteka przedszkolna

Lubimy czytać, oglądać i słuchać różnorodnych książeczek. A w naszej bibliotece mamy na prawdę duży i ciekawy wybór. Będziemy ją chętnie odwiedzać.

" Zabawa Mikołajkowa"

6 grudnia był u nas w przedszkolu Mikołaj i przyniósł dla każdej grupy prezenty. W sali od razu otworzyliśmy go i zaczęła się zabawa  :-) Było bardzo fajnie i wesoło.

Dzień pomarańczowy

Dziś ( 20.11) w naszej grupie odbył się "dzień pomarańczowy". Bawiliśmy się razem z grupą IV "Żabki" oraz II " Żuczki". Były wszelkiego rodzaju zagadki, piosenki oraz wierszyki o jesieni. Wykonaliśmy także rysunki warzyw w kolorze pomarańczowym ( dynia , marchew). Było bardzo wesoło i fajnie :)

| 1 | 2 |   >>