Grupa III

Z życia grupy III "KACZUSZKI" ...

"WITAMINOWA MICHA"

"Witaminowa micha" to nazwa kolejnej potrawy przygotowanej przez przedszkolaki z grupy "Kaczuszki", w ramach projektu "Bułka z masłem- książka kulinarna przedszkolaka".

"BUŁKA Z MASŁEM- KSIĄŻKA KULINARNA PRZEDSZKOLAKA"

Przedszkolaki z naszej grupy biorą udział w projekcie edukacyjnym "Bułka z masłem- książka kulinarna przedszkolaka". Razem z dziewięcioma innymi przedszkolami z całej Polski będziemy wspólnie tworzyć książeczkę z przepisami kulinarnymi. Średnio raz w tygodniu będziemy przygotowywać jedno danie, którego przepisem podzielimy się z innymi przedszkolami.

"ZACZAROWANE ŚNIADANIE"

W czwartek mieliśmy okazję do stworzenia "swojej" kanapki. Dzięki temu śniadanie stało się "zaczarowane", ponieważ nawet to, co czasami zdejmujemy z kanapki,  tego dnia lądowało na bułeczce, a później w brzuszkach :) Pycha!!!

Co słychać w grupie "Kaczuszek"?

Dobrze jest wrócić do przedszkola, spotkać koleżanki i kolegów oraz nasze panie. Jesteśmy już w starszej grupie i w nowej sali. Nie boimy się nudy, lubimy różnorodne zabawy w sali, ale także na holu i w ogrodzie przedszkolnym. Chętnie uczestniczymy w zabawach plastycznych. Codziennie dbamy o zdrowie i czystość. W naszej grupie jest ciekawie, miło, wesoło i bezpiecznie.