Grupa IV

Z życia grupy IV "ŻABKI" ...

OGÓLNOPOLSKI TYDZIEŃ CZYTANIA DZIECIOM

W tym roku miała miejsce XVI kampania społeczna , której celem jest aktywna promocja i zachęcanie do czytelnictwa.

W PRZEDSZKOLNEJ BIBLIOTECE

11 maja została uroczyście otwarta ,,BIBLIOTEKA PRZEDSZKOLNA".,,Żabki" po raz pierwszy odwiedziły bibliotekę i od razu polubiły to zaciszne miejsce z mięciutkimi poduszkami- pufkami, na których można rozsiąść się z ulubioną książeczką. A książeczek w naszej bibliotece zbiór wielki- są tam bajki, baśnie, encyklopedie i audiobooki.Każde dziecko znajdzie tu ciekawą książeczkę.

NA RYTMICE WESOŁO JEST

W każdy wtorek dzieci uczestniczą w zajęciach z rytmiki , na których rozwijają poczucie rytmu i tempa  przy muzyce oraz podczas zabaw tanecznych.W każdy wtorek jest wesoło i tanecznie.

LUBIMY BAJKI CZYTANE PRZEZ NASZYCH RODZICÓW

MUZYKA JEST WOKÓŁ NAS

W tym miesiącu jednym z tematów tygodnia jest temat o otaczającej nas muzyce. Muzyka jest wszędzie i o tym przekonały się dzieci uczestnicząc w zajęciach umuzykalniających i w zajęciach z rytmiki oraz podczas pobytu na placu przedszkolnym. Dzieci wykonały samodzielnie instrumenty z materiałów ekologicznych wykorzystując orzechy włoskie, opakowania po jogurtach, butelki PET, drewniane i plastikowe patyczki po lodach oraz kartonowe pudełka po chusteczkach.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |   >>

co_u_nas / 2016-2017