Grupa I

Z życia grupy I "MISIE" ...

Spotkanie z Panią Agnieszką

W dniu 23. 06.2017 gościliśmy na zajęciach mamę Ali - Panią Agnieszkę Stachurską – Skalską – lekarza weterynarii. Pokazała nam na swoim piesku jak wykonuje się opatrunki dla zwierząt i inne czynności higieniczne. Po ciekawym pokazie Pani Agnieszka przeczytała dzieciom wiersz pt. „ Pieskie życie „ – J. Tuwima. Dzieci były przeszczęśliwe , spotkanie naprawdę było super. Dziękujemy.

zabawa na świeżym powietrzu

Gdy za oknem wymarzona pogoda, przychodzi czas na długie spacery i szaleństwa na placu zabaw. Hura!

" Starszaki - Maluchom"

W ramach innowacji pt.  „WYCHOWANIE PRZEZ CZYTANIE’’ DLA DZIECI W WIEKU PRZEDSZKOLNYM 3-6 LETNICH” dniu 29 maja gościliśmy dzieci z gr. VI „ Krasnale” w naszej sali po zajęciach dydaktycznych. Szymon Leonowicz przeczytał nam wiersz „ Samochwała” oraz „ ZOO” Jana Brzechwy – serdecznie  dziękujemy.

Święta Wielkanocne

Bierzemy udział w "wymianie pocztówkowej" z zaprzyjaźnionymi placówkami  - wiąże się to również z wysyłaniem kartek z okazji Świąt Wielkanocnych , zostały wysłane one właśnie dziś-  poniedziałek... :) Nie sądziłam ile radości sprawi to moim dzieciom  jak i mi samej :) wykonanie własnoręcznej karki.

Zabawy na plazu zabaw.

Słoneczko gości na naszym podwórku coraz częściej a my jako małe zuchy nie marnujemy czasu i bawimy się wspólnie na naszym placu zabaw. Doskonalimy zabawę bieżną  - " Berek". Szukamy oznak wiosny. Najważniejsza jednak jest wspólna i zgodna zabawa :)

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |   >>

co_u_nas / 2016-2017