Co u nas słychać ...

ten miesiąc

"BRZECHWAŁKI- CZYLI BRZECHWA DZIECIOM"

8 lutego nasze przedszkole odwiedzili artyści z Arte- Muza Białystok, którzy przedstawili bajkę muzyczną pt. "Brzechwałki- czyli Brzechwa dzieciom". Audycja oparta była na twórczości naszego patrona- Jana Brzechwy, autora wielu znanych bajek i wierszy dla dzieci. Muzycy oraz kilkoro dzieci wybranych z widowni wcielili się w postaci pochodzące z różnych utworów Brzechwy. Było mnóstwo zabawy i śmiechu :)

"A W KARNAWALE- BAL BYŁ NAD BALE!"

"A w karnawale, a w karnawale

ten rok szkolny

Ogłoszenie o naborze Partnera

"OPOWIEŚĆ OBŁOCZKA O BOŻYM NARODZENIU"

Powyższa nazwa to tegoroczny tytuł jasełek przygotowanych przez dzieci z grupy IV oraz V.

"ANIOŁ PASTERZOM MÓWIŁ: CHRYSTUS SIĘ WAM NARODZIŁ..."

Czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia w naszym przedszkolu uwieńczyła wspólna Wigilia, która odbyła się 13 grudnia.

"DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA"

Duże, małe, kolorowe, puchate i mięciutkie- pluszowe misie opanowały nasze przedszkole. A wszystko za sprawą Dnia Pluszowego Misia. Pluszaki "przybyły" wraz ze swoimi małymi właścicielami by wspólnie się bawić i świętować.

WIZYTA "CANTUS VITAE"

14 listopada poczuliśmy się przez chwilę, jak na koncercie. A wszystko za sprawą wizyty Zespołu Wokalnego "Cantus Vitae", pod dyrekcją Pani Magdaleny Gładkowskiej. Zespół rozpoczął swoją działalność w 2017 roku,a jego członkami są m.in. emerytowani nauczyciele.

"JESTEŚMY POLKĄ I POLAKIEM"

W ostatni piątek, 9 listopada z okazji nadchodzącego dnia Odzyskania Niepodległości, odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta akademia. Świętowanie rozpoczęliśmy od wspólnego odśpiewania hymnu narodowego. Następnie każda z grup zaprezentowała krótki program artystyczny. Były wiersze o tematyce patriotycznej, pieśni i piosenki patriotyczne a także taniec ludowy "Trojak". W przerwie rozwiązywaliśmy zagadki, a na koniec złożyliśmy przysięgę "Małego Patrioty". To był bardzo piękny i uroczysty dzień.

"POLSKA TO TAKA KRAINA, KTÓRA SIĘ W SERCU ZACZYNA"

Dnia 7 listopada, w naszym przedszkolu odbyła się I edycja przeglądu recytatorskiego, pt. "POLSKA TO TAKA KRAINA, KTÓRA SIĘ W SERCU ZACZYNA", pod Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Białegostoku. Przegląd liczył 7 uczestników, którzy zaprezentowali przepiękne wiersze o tematyce patriotycznej.

"JESTEM SOBIE PRZEDSZKOLACZEK"

"My jesteśmy przedszkolaki-