Co u nas słychać ...

"WYCIECZKA Z OKAZJI DNIA DZIECKA"

Dnia 18 czerwca wszystkie przedszkolaki wybrały się na zorganizowaną wycieczkę do PARKU MORZA "MORZA LĄDY OCEANY"  w Dorożkach k. Juchnowca.

"ZAJĘCIA SPORTOWE"

W ubiegłym tygodniu nasze przedszkole odwiedził Pan Jan- trener z KINDER AKADEMII PIŁKARSKIEJ, który przeprowadził zajęcia pokazowe piłkarskie w każdej grupie wiekowej.

"DZIEŃ RODZINY"

4 czerwca w naszym przedszkolu odbył się festyn z okazji Dnia Rodziny. Nie zabrakło tego dnia wielu atrakcji- tańce i zabawy przy muzyce, malowanie farbami na folii, malowanie twarzy, tworzenie z balonów różnych wzorów, malowanie portretów, pokaz mody ekologicznej, tworzenie kukiełek, wymiana książek, wspólne rodzinne karaoke, zabawy z chustą animacyjną, wielkie bańki mydlane.

Było również stoisko "Pełny Brzuszek" oraz "Łyczek Ochłody", na których można było skosztować przepysznego bigosu oraz napić się orzeźwiającej wody z cytryną.

"PSOTNA ANKA JAGODZIANKA"

Dnia 29 maja nasze przedszkole odwiedzili aktorzy z Teatru Conieco, który przedstawili spektakl o wdzięcznej nazwie "Psotna Anka Jagodzianka" :)

"KONKURSY I PRZEGLĄDY RECYTATORSKIE"

Kwiecień to miesiąc obfitujący w różnego rodzaju konkursy oraz przeglądy recytatorskie, w których to udział wzięły dziewczynki z naszego przedszkola.
W XI Edycji Wojewódzkiego Konkursu Recytatorskiego "Lokomotywą z Janem Brzechwą i Julianem Tuwimem", organizowanego przez Przedszkole Samorządowe Nr 48 wzięła udział Adrianna z grupy III- zdobywając wyróżnienie, natomiast w III Przeglądzie Recytatorskim "Z przyrodą za pan brat" uczestniczyły: Iga (z grupy III), Karina (z grupy IV) oraz Gabrysia (z grupy VI).
Wszystkie dziewczynki zaprezentowały się wspaniale, dlatego gratulujemy im serdecznie :)

"LEKCJA W KINIE?"

To nie żart :) 4 kwietnia, dzieci z grupy III "Kaczuszki", IV "Żabki"oraz V "Wędrownicy" pojechały autokarem na wycieczkę do kina "TON". Temat spotkania brzmiał "I kto to mówi? Czyli jak powstaje dubbing?".

"PRZYRODA I JEJ TAJEMNICE"- KONKURS MIĘDZYPRZEDSZKOLNY

I edycja konkursu o tematyce przyrodniczej odbyła się 22 marca w naszym przedszkolu.

"WITAJ WIOSNO!"

"Na promyku słońca, tuż po pierwszej burzy,

"O SMUTNYM MOLU I WESOŁYM DURZE"

W piątek 9 marca, do naszego przedszkola przyjechali muzycy z Filharmonii Podlaskiej z audycją muzyczną, w której przedszkolaki śledziły przygody dwójki przyjaciół- baaaaardzo smutnego Mola i wiecznie uśmiechniętego, beztroskiego Dura.

"BIAŁY DZIEŃ W GRUPIE III, IV oraz V"

23 lutego przedszkolaki z grupy "Kaczuszki", "Żabki" oraz "Wędrownicy obchodziły wspólnie święto koloru białego.

| 1 | 2 | 3 |   >>

>> Archiwum